Ιός στον Υπολογιστή – Αφαίρεση Ιών

……..Επικοινωνήστε μαζί μας

Μία από τις ποιο συχνές περιπτώσεις που καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε είναι όταν κάποιος υπολογιστής ή laptop έχει προσβληθεί από ιό. Η αφαίρεση των ιών από ένα υπολογιστή άλλες φορές είναι μία απλή διαδικασία και άλλες αρκετά πολύπλοκη. Το πόσος χρόνος  θα χρειαστεί για να καθαρίσει ο υπολογιστής ή το laptop σας από κάποιον ιό τον οποίο κολλήσατε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ιών με τον οποίο έχει μολυνθεί καθώς και από την φύση των συγκεκριμένων ιών. Για παράδειγμα μπορεί ένας ιός τύπου trojan να είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθεί ενώ αντίστοιχα ένας ιός τύπου rootkit να καθιστά το έργο της αφαίρεσης των ιών μία αρκετά δύσκολη διαδικασία.

Όποια και αν είναι η περίπτωση το 99% των περιπτώσεων έχουμε τη δυνατότητα να σας καθαρίσουμε τον υπολογιστή ή το laptop από οποιοδήποτε κακόβουλο πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί χωρίς να χρειαστεί να γίνει format στον υπολογιστή.

Iός στον Υπολογιστή – Τα πρώτα Σημάδια

 1. Aργεί να εκτελέσει ακόμα και τις ποιο απλές λειτουργίες (άνοιγμα κάποιου προγράμματος)
 2. Το λάπτοπ για κάποιο λόγο δεν σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στο internet
 3. Σας εμφανίζονται μηνύματα σχετικά με μόλυνση ιών ή spyware
 4. Κάποιες λειτουργίες του υπολογιστή διακόπτονται χωρίς κάποια λογική αιτία (system restore, usb κτλ.)
 5. Δεν εμφανίζεται το πρόγραμμα antivirus που έχετε εγκαταστήσει στο laptop σας

Αυτές είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που σηματοδοτούν πιθανή μόλυνση από ιό. Αν χρησιμοποιείτε το internet και δεν έχετε εγκατεστημένο κάποιο antivirus μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αργά η γρήγορα ο υπολογιστής σας θα μολυνθεί από κάποιον ιό είτε το θέλετε είτε όχι. Η λύση είναι απλή. Χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ antivirus. Γνωρίζετε όμως ότι και πάλι δεν είστε 100% καλυμμένοι, είστε όμως ποιο ασφαλής από πριν.

Καθαρισμός Ιών Υπολογιστή σε 3 βήματα

 1. Εγκατάσταση ειδικών αντιβιωτικών προγραμμάτων
 2. Σάρωση των μολυσμένων περιοχών του δίσκου και των άλλων μέσων
 3. Αποκατάσταση του υπολογιστή στην αρχική του καλή λειτουργία

Iός στον Υπολογιστή – Εργαλεία Αντιμετώπισης

Τα εργαλεία καθαρισμού ιών που χρησιμοποιούμε (antivirus, συσκευές με write protection) είναι τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ανταποκρίνονται ακόμα και στις ποιο δύσκολες περιπτώσεις μολύνσεων. Εάν δεν έχετε antivirus ή αυτό που έχετε δεν είναι τόσο αποτελεσματικό μπορούμε να σας προμηθεύσουμε εμείς με ένα και να το ρυθμίσουμε ούτως ώστε να μη χάνετε χρόνο για την αγορά και την εγκατάσταση του.

Καθάρισμα Ιού από Αποθηκευτικά Μέσα (USB sticks, Εξωτερικούς Δίσκους)

Επειδή πολλές φορές δεν είναι μόνο ο υπολογιστής σας που έχει μολυνθεί από ιούς αλλά τα περισσότερα αποθηκευτικά μέσα (usb sticks, εξωτερικοί δίσκοι κτλ.) τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με αυτόν. Χρησιμοποιώντας ένα δικό μας laptop το οποίο είναι προστατευμένο από ένα πολύ ισχυρό antivirus έχουμε τη δυνατότητα να καθαρίσουμε ολοκληρωτικά το αποθηκευτικό σας μέσο και να κρατήσετε με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα σας ανέπαφα. Ο χρόνος του καθαρισμού του υπολογιστή ή των υπολοίπων αποθηκευτικών μέσων ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των δεδομένων παρόλα αυτά εμπειρικά θα σας πούμε ότι συνήθως δεν ξεπερνάει τη μισή με μία ώρα.

Iός στον Υπολογιστή – USB Sticks με Write Protection

Επίσης κάτι το οποίο χρειάζεται να γνωρίζετε είναι το ότι το 50% των μολύνσεων από ιούς προέρχονται από τις αποθηκευτικές συσκευές usb sticks ή αλλιώς flash drives. Καθότι οι περισσότερες συσκευές δεν έχουν κάποια ασφάλεια εγγραφής είναι πολύ εύκολο να μολυνθούν από ιούς. Όταν λοιπόν ο ανυποψίαστος χρήστης συνδέσει την εν λόγω συσκευή σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή (συμπεριλαμβανομένου και του δικό του) αμέσως οι ιοί από το usb stick μεταφέρονται στον εκάστοτε υπολογιστή.

Εξαιτίας της δουλειάς μας – και των πολλών μολυσμένων υπολογιστών που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά – αναγκαστήκαμε να βρούμε usb sticks τα οποία έχουν ασφάλεια εγγραφής δεδομένων (write protection). Με άλλα λόγια διαθέτουν ένα διακόπτη ο οποίος “κλειδώνει” τη συσκευή (read only) και δεν επιτρέπει κανένα αρχείο να εγγραφεί σε αυτήν. Όταν είστε σίγουροι ότι το μηχάνημα που εργάζεστε είναι καθαρό από ιούς τότε μπορείτε να απασφαλίζετε το διακόπτη και να γράφετε σε αυτήν όσα δεδομένα χρειάζεστε.

Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι πραγματικά σωτήριες για όλους τους χρήστες υπολογιστών και ειδικότερα για ανθρώπους που δουλεύουν σε πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές και θέλουν να έχουν τα δεδομένα και τον υπολογιστή τους ασφαλή και ανέπαφα. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 25 ευρώ για τα sticks του 1GB και αυξάνετε για usb flash sticks μεγαλύτερης χωρητικότητας. Για να προμηθευτείτε αυτές τις συσκευές ή να μάθετε περισσότερα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Για κάθε περίπτωση μόλυνσης από ιούς θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να καθαρίσουμε τον υπολογιστή ή το laptop σας από τον οποιοδήποτε ιό, trojan, spyware, malware η άλλο τύπο κακόβουλου προγράμματος καθιστώντας το πάλι καθαρό και έτοιμο για χρήση.

Ο καθαρισμός του υπολογιστή σας από τους ιούς είναι δική μας υπόθεση!

Επικοινωνήστε μαζί μας


Αφαιρεση Ιων, Απομακρυνση Κακοβουλων Προγραμματων, Καθαρισμος Υπολογιστη απο Ιους, Αφαιρεση Trojan Spyware Rootkit, Ιος Computer, Ιοι Υπολογιστη, Καθαρισμoς Ιων Υπολογιστη, Καθαρισμα Λαπτοπ από ιο, υπολογιστες και ιοι, καθαρισμος υπολογιστων απο ιους, τεχνικη υποστηριξη υπολογιστων, υπηρεσιες τεχνικης υποστηριξης, τεχνικη καλυψη υπολογιστων, τεχνικη βοηθεια υπολογιστων, υποστηριξη laptop, λυσεις τεχνικης υποστηριξης, τηλεφωνικη τεχνικη υποστηριξη, υποστηριξη φορητων υπολογιστων, παροχη υπηρεσιων τεχνικης υποστηριξης σε υπολογιστες και λαπτοπ, τεχνικη, υπολογιστων, υποστηριξης

One of the most common problems we face regarding computers is infections from viruses. The removal of viruses sometimes is an easy task and some other not depending always on the type of the virus (rootkit, trojan etc.)

In most cases (99%) we are in the position to clean your infected system without format.

Some signs that show that your laptop is infected with a virus (or more) are the following.

 • Your PC is very slow even with the most common tasks (open My Computer)
 • You are not allowed to browse the internet even whereas another pc in the same place can
 • Warning messages (pop ups) which inform you about possible infections
 • Your laptop doesn’t seem to operate like it used to (usb do not work, unable to use system restore etc.)
 • Antivirus program is not working although it should

These are some common cases which warn you about possible virus issues. If you use the internet without having any antivirus installed on your system be sure that soor or late your laptop or computers is going to be infected. In any case we will be really happy to serve you and help you remove any virus related program from your pc wheter it is trojan, spyware, rootkit or anything else.

We also sell usb memory sticks with write protection which is MORE THAN USEFUL for every pc user. Using one of theses sticks you are no longer in danger of getting viruses from other infected computers. If you would like to get one of theses sticks please contact us.

Contact Us

Your technical support is our business!

Popularity: 13% [?]

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 Responses to “Ιός στον Υπολογιστή – Αφαίρεση Ιών”

 1. giorgos says:

  εμενα εχει μπει ενας ιος που εχει μπλοκαρει ολο τον υπολογιστη μπορειται να μου πειτε πως ξεμπλοκαρει???

 2. giorgos says:

  εχει μπλοκαρει το system security πως ξεμπλοκαρει??? ❓

 3. giorgos says:

  μπορειται να μου απαντηςετε??????????????
  ε????????????????????

 4. manolis says:

  ston upologhsth mou exoun mpei kapoioi ioi pou sumfona me to antivirus mou den einai toso sovaroi pws mporw na tous afairesw h na tous katastrepsw monos?

 5. Hilias says:

  ➡ O ypologistis mou argei stis pio aples litourgies xoris sigikrimeno logo pws borw na ton ka8arisw? :sad:

 6. mike21 says:

  anoigw tn upologisth k meta ap ena xroniko diastima kleinei…k an mpw s opoiodhpote k game meta ap ena 10 lepto 9 m kleisei…exw kolisei kapoio io..?…k t prepei n kanw?

 7. Cpirakoc says:

  Ενα προγραμμα εχει μπλοκαρει ολον τον Η/Υ καιδεν ανοιγει καθολου! τι πρεπει να κανω για να ανοιξει;

 8. CBar says:

  Για κάποιο λόγο ο υπολογιστής μου δεν μπορεί να ανοίξει τα αρχεία για την εγκατάσταση των προγραμμάτων antivirus. Πώς θα μππορέσω να τα εγκαταστήσω ❓

 9. Adolfo says:

  The puersahcs I make are entirely based on these articles.

Leave a Reply