Ασύρματο Internet

Το ασύρματο δίκτυο γνωστό πλέον και ως wlan ή wifi (wireless fidelity)  χρησιμοποιείται συνήθως σε χώρους που υπάρχουν φορητοί υπολογιστές. Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να έχει ασύρματη πρόσβαση στο internet (adsl) χωρίς χρήση καλωδίου είναι προφανής. Με μία λέξη, ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ασύρματη δικτύωση στο χώρο ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται κοντά στο router (δρομολογητή) προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει το internet.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η τεχνική μας υποστήριξη να προτείνει ένα ασύρματο δίκτυο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να βρίσκεται όπου θέλει με την προϋπόθεση ότι δεν έχει βγει από την εμβέλεια του δικτύου. Με άλλα λόγια μπορεί να έχει το router στο γραφείο και η ίδια να εργάζεται στον κήπο του σπιτιού χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην περίπτωση τώρα που ο χρήστης βγαίνει από την ακτίνα εκπομπής του δικτύου θα παρατηρήσει είτε αρκετά αργή μεταφορά δεδομένων ή έως και ολοκληρωτική διακοπή της ασύρματης σύνδεσης στο internet (wifi).

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ασύρματου δικτύου και είναι το ότι θεωρητικά δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσοι χρήστες μπορούν να έχουν ταυτόχρονη ασύρματη σύνδεση στο internet. Αντίθετα στο ενσύρματο δίκτυο όπου ο δρομολογητής μας δεν έχει ασύρματη δυνατότητα οι περισσότεροι υπολογιστές που μπορούν να συνδεθούν είναι συνήθως τέσσερις.

Κάλυψη Ασύρματου Δικτύου

Κάλυψη Ασύρματου Δικτύου (Ταχύτητα VS Ακτίνα Δράσης)

Ασύρματο Ιnternet & Πολυώροφα Κτίρια

Τέλος σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να δικτυώσει ένα πολυόροφο κτίσμα ή χώρους με πολλά εμπόδια  (τα οποία εμποδίζουν τη μετάδοση του σήματος π.χ. παρεμβαλλόμενοι τοίχοι) υπάρχουν οι συσκευές powerline οι οποίες χρησιμοποιούν το ήδη υπάρχον ηλεκτρικό κύκλωμα του σπιτιού ή του γραφείου σας για τη μεταφορά των δεδομένων. Χρησιμοποιώντας τη συσκευή powerline έχετε τη δυνατότητα να συνδέεστε στο internet χρησιμοποιώντας όποια πρίζα του χώρου σας εξυπηρετεί καλύτερα.  Με αυτό τον τρόπο και γλιτώνετε από τα καλώδια σε ένα μεγάλο βαθμό και απολαμβάνετε αδιάκοπη σύνδεση στο internet όταν και όπου τη θέλετε.

Ασύρματο Δίκτυο – Internet με Ασφάλεια

Όταν στο ασύρματο δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει χρησιμοποιούμε κάποιον κωδικό πρόσβασης τότε λέμε ότι έχουμε ένα ασφαλές δίκτυο. Φυσικά και μπορούν και άλλοι υπολογιστές να έχουν πρόσβαση στη σύνδεση μας αλλά ΜΟΝΟ εάν τους έχουμε δώσει τον κωδικό πρόσβασης. Καλό είναι πάντα να χρησιμοποιείτε ένα κωδικό ασφαλείας στο δίκτυο το οποίο εργάζεστε ασχέτως εάν βρίσκεται σε εργασιακό χώρο ή στο ίδιο σας το σπίτι. Γιατί;

Συνεχίστε να διαβάζετε…

Ασύρματο Δίκτυο – Internet Χωρίς Ασφάλεια

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα ήδη εγκατεστημένο ασύρματο δίκτυο χωρίς όμως να το έχουμε ασφαλίσει με κάποιο κωδικό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τη σύνδεση μας μπορεί να τη χρησιμοποιούμε εμείς και η υπόλοιπη γειτονιά μαζί. Σε απλά ελληνικά εάν το δίκτυο που συνδεόμαστε δεν έχει κωδικό ασφαλείας στην καλύτερη περίπτωση χάνουμε σε ταχύτητα στη χειρότερη μπορεί κάποιος να μας αλλάξει τις ρυθμίσεις του router και να μην έχουμε από ασύρματο δίκτυο μέχρι και internet. Επίσης έχοντας κάποιος πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του χώρου μας μπορεί να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή προσωπικά δεδομένα. Τέλος εάν θέλετε να ασφαλίσετε το δίκτυο σας και δεν ξέρετε τον τρόπο ρωτήστε μας και θα σας το κάνουμε από τον υπολογιστή μας μέσα σε λίγα λεπτά.

Εν ολίγης…

Εγκατάσταση Ασύρματου Internet

Εάν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε και εσείς στο χώρο σας ένα ασύρματο δίκτυο ή απλά θέλετε να κλειδώσετε το υπάρχον δίκτυο και δεν ξέρετε από που να αρχίσετε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Εμείς με τη σειρά μας αφού σας κάνουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις σχετικά με τη σύνδεση που έχετε και τη χρήση που θέλετε να κάνετε θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας περίπτωση και θα την υλοποιήσουμε άμεσα στο χώρο σας.

To ασύρματo δίκτυο του σπιτιού σας ή του γραφείου σας είναι δική μας υπόθεση!

Επικοινωνήστε μαζί μας


δίκτυο χωρίς καλώδια, adsl, σύνδεση στο internet, ασύρματο internet wifi, internet adsl, σύνδεση adsl, wifi, ασύρματο δίκτυο, εγκατάσταση ασύρματου δικτύου, ασύρματο δίκτυο σε μεγάλους χωρους, εγκατάσταση ασύρματου δικτύου σε πολυώροφα κτίρια

Wireless Network Wifi

Do you feel like had enough with the wired network in your workplace or in your house. Do you think that having a wireless network (wireless internet) would make your life A LOT easier? If the answer to any of these questions was yes  then you should better set up such a network. It is easy and is fun. In case you don’t know how to do it yourself we can do it for you in the best way that we know.

We can assure you that in the long run you will be more than grateful to us for setting you free from all these cables.

Your technical support is our business!

Contact Us

wireless network, computer network, internet adsl, wireless internet connection adsl, wifi

Popularity: 8% [?]

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Ασύρματο Internet”

  1. cris says:

    κατοικω σε μια περιοχη οπου δεν υπαρχει προσβαση σταθερου τηλεφωνικου δικτυου, μπορει να με εξυπηρετησει το ασυρματο ιντερνετ με καποιον τροπο ?

  2. Drougas Fournos says:

    katoikv se mia perioxh poy den yparxoyn otikes ines eimaste sto 2020 kai h panw apanthsh eixan optikes ines sthn ollandia fantasou

  3. Drougas Fournos says:

    Ετος 2020 εχουμε πλεον εδω και ενα χρονο οπτικες ινες και κανουν κατι μηνες για να ερθουν να στισ βλουν μην πω που . :sad:

Leave a Reply